A dozen of shadows of people standing on a hill with a flag at sunset

Европа е на дофат.

Овој октомври, придружете се на настаните од „Time to Move“ што се случуваат блиску до вас и откријте ги сите можности да доживеете искуства во странство!

Што е Time to Move?

Кампањата Time to Move е збирка на онлајн и физички настани, која е организирана секоја година во октомври од Евродеск мрежата низ цела Европа.

Нашата цел е едноставна: да се поврземе со европската младина и да ја известиме за сите можности што им се достапни да заминат во странство и да ја искусат мобилноста за учење!


Без разлика дали барате персонализирани информации за вашиот проект за мобилност или само сакате да учествувате во активности и да стекнувате нови пријатели, проверете ја нашата интерактивна мапа и придружете ни се за малку забава!

Multiple hands at a concert making a heart shape.

Пронајдете ги онлајн активностите или оние блиску до вас.

Планирајте го вашиот проект за мобилност однапред!
Прегледувајте вебинари, информативни сесии, можности за лични насоки, но и забавни настани како што се игри на отворено, концерти и други активности во ваша близина.

An image of someone using a phone to take a picture of two girls standing on stairs

Учествувајте во предизвикот на социјалните медиуми!

Користете го хаштагот #TimeToMove2023 и објавете свое видео во 2 дела: 1. дома, изгледате многу досадно во пижами, 2. надвор од дома правите нешто што ве прави среќни.

Споделете дел од вашиот живот и покажете ни го вашето омилено место. Секоја недела еден учесник на предизвикот ќе биде избран по случаен избор за да освои TTM подароци!

Misteryinriga_01

Играјте ја нашата онлајн escape игра.

Авантурите во Берлин и Мистериите во Рига се две онлајн игри на Евродеск инспирирани од собите за бегство (escape rooms) каде што треба да соработувате со пријател за да ги решите загатките и предизвиците.

Играјте заедно на два посебни екрани и комуницирајте едни со други за да ги решите енигмите на патот.

talkative_thursdays_logo

Не пропуштајте ја серијата Зборливи четвртоци!

Секој четврток во октомври, на нашите канали на социјалните мрежи, можете да најдете интервјуа со експерти на актуелни теми што ве интересираат.

Оваа година се фокусираме на зелената мобилност, менталното здравје при патување во странство и многу повеќе!

Добијте ги информациите што ви се потребни. Каде и да сте.

Пронаоѓањето точни и веродостојни информации за вашите проекти во странство може да биде проблем. Овде Евродеск може да ви помогне! Ако не можете да стигнете на некоја од „Time to Move“ активностите, сепак можете да ги добиете потребните информации, онлајн. Исто така, со задоволство ви даваме персонализирано водство, доколку чувствувате потреба.

Веб-страница на Евродеск

Прегледајте ја нашата мрежа од преку 3000 инфо-точки во 37 европски земји преку eurodesk.eu.

Дали имате конкретно прашање за меѓународните можности? Само испратете е-пошта, испратете порака или пронајдете ја канцеларијата на Eurodesk во вашата земја.

Пронаоѓач на можности

Континуирано собираме најнови меѓународни можности на Eurodesk Opportunity Finder.

Прегледајте ги петте категории: учење, волонтирање, стажирање, учество и грантови и пронајдете го проектот што ви одговара!

Европски младински портал

Има многу програми и иницијативи на ЕУ насочени кон зајакнување на младите во Европа.
На веб-страницата на EYP, Европската унија ве информира за сите информации поврзани со вашето европско државјанство.
Дознајте за DiscoverEU, Европскиот солидарен корпус и читајте написи од млади новинари од цела Европа.

Се чувствувате креативно?
Придружете се на нашиот натпревар за дизајн на маици.

White t-shirt with a drawn artistic design on it of a man with white glasses and yellow shirt.

Секоја година, Евродеск мрежата ве поканува да учествувате во натпреварот „Time to Move”
Во текот на септември и октомври одржуваме конкурс за дизајн на маици.
Овогодишната тема е „Патување низ Европа“.
Учествувајте, нека вашите пријатели гласаат за вас и може да освоите додатоци и вредни награди

Тројцата конечни победници ќе ги видат нивните дизајни испечатени на маици и додатоци следната година!

Оваа игра е организирана од Eurodesk.

Учесниците мора да имаат најмалку 13 години и максимум 30 години за да учествуваат во играта, а мора да бидат од една од овие земји: Австрија, Белгија, Бугарија, Хрватска, Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција , Грузија, Германија, Грција, Унгарија, Исланд, Ирска, Италија, Латвија, Литванија, Лихтенштајн, Луксембург, Малта, Црна Гора, Холандија, Северна Македонија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска , Швајцарија, Турција или Украина.

Со учество во играта, учесниците ги прифаќаат нејзините правила и услови.

Time to Move е организиран од

ed_white@2x

Eurodesk Brussels Link
Rue aux Fleurs 32
1000 Brussels
Belgium

Кофинансиран од

© 2023 Eurodesk. Сите права се задржани.

Skip to content